Svineavlscenter Vester Kjærgård

Vesterkjærgård er et svineavlscenter, som tilbyder kvalitets avlsdyr: renracede Yorkshire orner og sopolte samt LY orner og sopolte.

Vi har stor fokus på dyrevelfærd og har gennem en lang årrække udelukkende haft dyr i løsdrift. Besætningen består af 300 renracede Yorkshire søer, hvoraf de 160 er på kontrakt med Landsudvalget for svin.

Der har været avlscenter på gården i over 30 år. Der er til gården jordtillæggende på knap 100 hektar, som for tiden er bortforpagtet da der fokuseres på svineavlen.

Vesterkjærgård ejes af Lisbeth Biltoft Hansen, som sammen med en driftleder og tre medarbejdere driver gården. 

Fra Vesterkjærgård sælges avlsdyr til såvel indland som udlandet, af exportmarkeder kan bland andet nævnes: Spanien, Belgien, Tyskland, Thailand med flere. Vi arbejder til stadighed på at udvikle vore markeder. Salget af avlsdyr foregår gennem blandt andet: DBI, SPF og Breeders of Denmark.

Du kan læse mere om os i vores profilbrochure, eller ved at besøge vores hjemmeside.


Landbrugets Arbejdsmiljøpris 2015

Avlscenter Vester Kjærgård i Thyregod modtager Landbrugets Arbejdsmiljøpris 2015. Lisbeth belønnes for at drive en bedrift, hvor der bliver lagt stor vægt på sikkerhed og socialt sammenhold

Lisbeth Biltoft Hansen, Vester Kjærgård, er en landmand med styr på arbejdsmiljø, sikkerhed og god trivsel. Torsdag d. 5. november blev det belønnet med Landbrugets Arbejdsmiljøpris. Prisen, der ud over anerkendelsen består af en kontant præmie på 25.000 kroner, blev overrakt af Lars Hvidtfeldt, formand for SEGES, i forbindelse med Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning.

Det er SEGES, der i samarbejde med en række sponsorer hvert år uddeler Landbrugets Arbejdsmiljøpris til en landmand, der gør en ekstraordinær indsats for at skabe et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø.

Læs mere her:

Seges.dk - Landmand fra Thyregod vinder arbejdsmiljøpris 

Landbrugsavisen.dk - Glad Lisbeth fik pris for godt arbejdsmiljø

Landbrugsavisen.dk - Lisbeth tog over, da manden døde - nu hædres hun for godt arbejdsmiljø

Se video fra Seges - hvor Lisbeth fortæller om hvad prisen betyder for hende og hendes medarbejdere


Årets virksomhed 2012

Vester Kjærgård Årets Virksomhed i Thyregod

Vi blev i 2012 kåret som Årets Virksomhed i Thyregod-Vester. Prisen blev overrakt af Thyregod Vester Erhverssforening.

Citat fra Erhvervforeningens begrundelse for valget:

Den virksomhed vi har peget på er kendetegnet ved i en periode med finanskrise at tackle modgang af både den ene og den anden karakter på fornemmeste vis: Lisbeth Biltoft Hansen og Vester Kjærgård får i 2012 prisen som Årets Virksomhed. Selvom Lisbeth på tragisk vis mistede sin mand Søren for 2½ år siden, tog hun udfordringen op og kæmpede flot videre med bedriften (svineavl/kartoffelproduktion) selv om hun ikke er landmand. Fantastisk godt skuldret af Lisbeth og teamet på Vester Kjærgård!

Se hele artikel i Give-Thyregod Avis

 


 


Indehaver
Lisbeth Biltoft Hansen

Brandevej 44, Thyregod
7323 Give

Telefon: 7573 4343
Email:
lbh@vesterkjaergaard.dk