AkadeMidt

En skole i midten af musik og kunst.


Ambitioner og mål:

at være videnscentrum og kompetencebank for kunst, tidlig musik og folkemusik

Midt i landet

VED KILDERNE! Der, hvor Gudenåen og Skjernåen udspringer. Ikke til at komme udenom, hvis man ikke ville have våde fødder på vej til og fra de store markeder i udlandet!

Midt i folket:

Grundfæstet i den jyske muld med Grundtvig og højskolebevægelsen som synlige forbilleder i lokalsamfundet. Grundtvig boede her, da han var i konfirmationsalderen. Vesterlund Ungdomsskole udrandt af den folkelige bevægelse, som stadig lever i bedste velgående her.

Midt i kulturen:

Kunstmusik og folkemusik tager hinanden i hånden. ”All Music is Folkmusic” (Louis Armstrong). Fusionsmusik er populært. Er det den vej, vi skal gå? Musik, sang, billedkunst, scenografi, opera, scenekunst.

Midt i tiden       

Viden og kunst ikke retrospektivt og konserverende museumsagtigt på den mindre fede måde, men med udgangspunkt i ”det autentiske”. Undersøgende, hvad der er vedkommende for nutidsmennesker.

Midt i livet:

Koncerter, undervisning og foredrag for alle aldersgrupper. Musikalsk legestue og kunstskole for børn. Rytmisk sammenspil for unge, koncerter for voksne herboende samt turister, folkeoplysning for alle aldre på alle niveauer fra folkeskoleniveau til højt akademisk niveau.

Hvem er vi, og hvad vil vi?

Vi nægter at være yderområde! Vi er midt i verden og har masser at byde på.

Vi er en gruppe mennesker med tilknytning til Vesterlund/Thyregod Sogn.  Bønder og akademikere, præst og degn og deres koner og børn!

Ud fra Grundtvigs tanke om oplysning og kultur til folket vil vi lave en kulturskole her, hvor vi bor. Som man ser af lærerlisten, har vi et bredt netværk af akademikere, lærere og kunstnere med tilknytning til egnen, der står parat til at øse af deres kunnen og viden og samtidig hente inspiration i den store verden.