09.11.2020

AFLYST - Tid til sang, og sange til tiden


Kirkehuset, Borgergade 4, mandag den 9. november kl. 19.30: Sangforedrag med Erik Sommer.


- Fælles sang skaber fælles glæde, og ved at høre noget sammen kommer vi til at høre sammen!

 

Sådan siger den populære foredragsholder, tidligere højskoleforstander og komponist Erik Sommer, som mandag den 16. marts besøger Kirkehuset med et højskoleforedrag med masser af sang og fortælling.

- Sangene lever fortsat i os, men de skal bruges, mærkes og fortælles videre. Ellers glemmer vi dem, påstår Erik Sommer og fortsætter:

- Højskolesangbogen er historie og poesi og en samling værdifulde beskrivelser af, hvad der er væsentligt, og som har værdi for os som mennesker.

Erik Sommer, født 1948, er uddannet musikpædagog fra Det kgl. Musikkonservatorium. Han var i 16 år ansat som lektor i musik ved Nr. Nissum Seminarium og inden da højskolelærer i 12 år på henholdsvis Silkeborg
Højskole og Danebod Højskole. Fra 2005 til 2010 var han forstander på SeniorHøjskolen i Nørre Nissum, og han har endvidere en organistuddannelse fra Vestervig Kirkemusikskole. Han er fortsat instruktør ved korstævner for både voksne og børn, ligesom han holder kurser og underviser musiklærere. Erik
Sommer har også en omfattende komponistvirksomhed bag sig med sange og salmemelodier til både voksne og børn. Heraf er en del blevet optaget i højskolesangbogen og i den nye salmebog. Som påskønnelse for sit mangeårige arbejde med musik og undervisning har Erik Sommer modtaget Nutzhorns Legat, Ringkøbing Amts Musikpris, Den Folkelige Sangs pris og senest Kristeligt Dagblads Kulturpris.

Det er gratis at deltage i sangforedraget – men man betaler for kaffen.

Arr.: Ideudvalget for Vester Sognehus og Thyregod Vester Menighedsråd