25.09.2021

Brun sovs og frikadeller - dansk identitet i en globaliseret verden


Kirkehuset, Borgergade 4, lørdag den 25. september kl. 10.00-14.00: Højskoledag v/Jørn Buch.


I disse dage er mange optaget af, hvad det vil sige at være dansk. Hvordan definerer man en dansker? Hvad forstår man ved en moderne national dansk identitet i en globaliseret verden? Hvori adskiller danskerne sig fra tyskerne,
franskmændene, englænderne o.a.? Disse og mange andre spørgsmål vil blive belyst i jagten på at finde vore danske rødder og værdier.

Jørn Buch er lektor på University College Syddanmark, men har i en årrække været specialmedarbejder på DR-Danmarks Radio i grænselandsforhold, mindretalsproblemer og dansktyske forhold. Han har arbejdet for FUEN, Federal Union og European Nationalities og har på vegne af Sønderjyllands Amt bl.a. i Ungarn lavet kurser om europæiske værdier, nationale identiteter og mindretalsforhold i Europa. Han modtog i 1992 Sprogforeningens Pressepris.

Tilmelding senest onsdag den 22. september til Vibeke Aagaard Jæger på tlf. 2910 4022 eller mail thyregodvestersogne@gmail.com.
Kontant betaling i Kirkehuset eller på mobilepay 40412 (Skriv i kommentarfeltet: Højskoledag). Pris 100 kr. incl. frokost.