Om AkadeMidt


AkadeMidt!

Cvr:33181973

En skole i midten af musik og kunst.

 

Ambitioner og mål:

at være videnscentrum og kompetencebank for kunst, tidlig musik og folkemusik

Midt i landet

VED KILDERNE! Der, hvor Gudenåen og Skjernåen udspringer. Ikke til at komme udenom, hvis man ikke ville have våde fødder på vej til og fra de store markeder i udlandet!

Midt i folket:

Grundfæstet i den jyske muld med Grundtvig og højskolebevægelsen som synlige forbilleder i lokalsamfundet. Grundtvig boede her, da han var i konfirmationsalderen. Vesterlund Ungdomsskole udrandt af den folkelige bevægelse, som stadig lever i bedste velgående her.

Midt i kulturen:

Kunstmusik og folkemusik tager hinanden i hånden. ”All Music is Folkmusic” (Louis Armstrong). Fusionsmusik er populært. Er det den vej, vi skal gå? Musik, sang, billedkunst, scenografi, opera, scenekunst.

Midt i tiden       

Viden og kunst ikke retrospektivt og konserverende museumsagtigt på den mindre fede måde, men med udgangspunkt i ”det autentiske”. Undersøgende, hvad der er vedkommende for nutidsmennesker.

Midt i livet:

Koncerter, undervisning og foredrag for alle aldersgrupper. Musikalsk legestue og kunstskole for børn. Rytmisk sammenspil for unge, koncerter for voksne herboende samt turister, folkeoplysning for alle aldre på alle niveauer fra folkeskoleniveau til højt akademisk niveau.

Hvem er vi, og hvad vil vi?

Vi nægter at være yderområde! Vi er midt i verden og har masser at byde på.

Vi er en gruppe mennesker med tilknytning til Vesterlund/Thyregod Sogn.  Bønder og akademikere, præst og degn og deres koner og børn!

Ud fra Grundtvigs tanke om oplysning og kultur til folket vil vi lave en kulturskole her, hvor vi bor. Som man ser af lærerlisten, har vi et bredt netværk af akademikere, lærere og kunstnere med tilknytning til egnen, der står parat til at øse af deres kunnen og viden og samtidig hente inspiration i den store verden.

Lokaler i Vesterlund:

Missionshuset, kirken, præstegården, Vesterlund Efterskole, Center Thyregod, Restaurant Aalbækken, Danakilde m. fl.

Lærere:

Arne Torpegaard, friskolelærer, foredragsholder, tidligere højskolelærer ved Brenderup Højskole, tidligere selvstændig erhvervsdrivende og indehaver af helseskolen ALFA, Odense, bosiddende i Vesterlund

Lea Wierød, Ph D stipendiat i musik og nordiske sprog og litteratur fra Århus Universitet. Artikler om rytmik og metrik i barok og moderne musik. Forfatter af artikler om Grundtvig og musikken.  Underviser i sang, kor og ensembleledelse.

Anna Wierød, Master of Music, med sang som hovedfag fra Royal Academy of Music, Århus. Efterspurgt sanger med hovedvægt på det historiske, men også med erfaring indenfor rytmisk musik og folkemusiktraditionen. Musikpædagog . (se www.pantagruel.de)

Gudrun Jessen, Vesterlund. Fhv. lektor (engelsk-latin). Foredragsholder. 

Peter Neergaard Jessen. Vesterlund. Fhv. sognepræst i Thyregod/Vester Sogne .

Annette Friisholm, blokfløjtenist, uddannet fra det Kgl Musikkonservatorium, Kbh. Tidligere docent på Det Jyske Musikkonservatorium. Koncertarrangør. Tidligere leder af Nørre Djurs Musikskole. Medstifter af DJURS BAROK (www.djursbarok.dk). Dirigent og blokfløjtelærer.

Morten Skovmand, Kunstmaler. Uddannet på Det kongelige Kunstakademi. Medlem af kunstnersammenslutningen Corner. Talrige priser og udstillinger i ind- og udland. Underviser på DJURS BAROKS kurser i historisk billedkunst og har lavet scenografi til koncerter og operaopførelser (www.mortenskovmand.dk)

Morten Kold: Sanger, instruktør. Uddannet på det Jyske Musikkonservatorium. Sanglærer og instruktør af sceniske produktioner med bla Skjern-operaen, Djurs Barok, korinstruktør ved  Unge Sangere, Ikast (se www.ungesangere.dk). Tidligere lærer ved Århus Universitet, Århus og Vejle musikskoler og medvirkende i operaen ”Dido og Aenea” i Vejle.

Manny og Bo Skærbæk, Thyregod. Folkemusikere og musikskoleundervisere i Vejle, Give, Brande og Thyregod.

Camilla Skærbæk, Folkesanger. Har netop udgivet sin første CD

Inger Wierød, sanger fra det Jyske Musikkonservatorium, Århus. Medstifter af Djurs Barok ensemble, kursuscenter og forening for tidlig musik med hjemsted på Sostrup Slot på Djursland. Har optrådt og undervist på masterclasses i ind- og udland, samt været lærer i sang og musikalsk legestue på Grenå og Århus Musikskole. Nu delvist bosiddende i Vesterlund, hvor hendes fædrene familie var hedebønder.

Lokale kontakter: Vesterlund Beboerforening, Musikskoler i området (via lærere), Vesterlund menighedsråd, Center Thyregod, Restaurant Aalbækken, Kwik Spar Vesterlund. refugium og kursuscenter Danakilde m fl.

Derudover samarbejde med ind- og udenlandske  lærerkræfter, oplysningsforbund, museer, DJURS BAROKensemble og kursuscenter for tidlig musik, Folkeuniversitet, Margit Legler, Wiener Statsoper, historisk dans og skuespilkunst, Dr. Reinhold Kubik, forsker i gestik og Händelopera, HG Kramer og Ingelore Schubert, Hamburg, PANTAGRUEL, Essen. Hochschule für Künste, Bremen, Norsk Hymnologisk Forening, osv.

Links til samarbejdspartnere:

www.djursbarok.dk

www.pantagruel.de

www.odderbaek.dk

www.djurslandskaber.dk

www.mortenskovmand.dk

www.danakilde.dk

 

Som næste store sats ønsker AkadeMidt at opføre Glucks lille ukendte perle "Il Parnaso Confuso" (Det forvirrede Parnas) for første gang i DK. Det er akademiets målsætning at fremme kunst "fra kilderne". Dvs undersøgende den kulturelle forståelsesramme på komponistens tid, og implementerende det, som kan sige nutidsmennesker noget. AkadeMidt arbejder sammen med selskaber for historisk musik i ind og udland og vil hermed gerne gøre en indsats for historisk SCENEKUNST i DK, for om muligt at bringe det op på det niveau instrumentalmusikken efterhånden har nået indenfor feltet. Herudover er mange andre aktiviteter i støbeskeen, ligesom vi ønsker at fortsætte arbejdet med folkeoplysning og musikalsk legestue

 

 

Venlig hilsen

For Akademi Midt

Inger Wierød

Vesterlund

Tlf 28439623