Tidl. arrangementer

G.F. Händel ”Messias”

 i Sindbjerg og Thyregod kirker

”AkadeMidt” står bag opførelse af Händels berømte oratorium torsdag den 20. december kl. 19.30 i Sindbjerg kirke og fredag den 21. december kl. 19.30. i Thyregod kirke.

 For mange, der bor tæt på København eller andre storbyer, er det en fast juleskik at tage i kirke og nyde en opførelse af Händels flotte oratorium ”Messias”.  I år er storbytraditionen rykket til Sindbjerg ved Vejle og Thyregod, hvor de kendteste solopartier og kor fra ”Messias” (bl.a. ”Halleluja”) bliver opført i kirkerne hhv. torsdag den 20. og fredag den 21. december kl. 19.30.
 ”AkadeMidt” har arrangeret denne ”light”-opførelse af Händel’s berømte musikværk. Musikken leveres af et lille barokorkester, bestående af
Jens Astrup. Sophia Larsdotter, Peer Munksgaard, Helene Jerg, Hanne Tollbøl og Nicolai Skovgaard, og sangsolisterne er Anna Maria Wierød, sopran, Mette Østergård, alt, Erik Knudsen, tenor, og Lars Thodberg, baryton.
Solistkvartetten synger også selv visse af korpartierne, men derudover inviterer AkadeMidt rutinerede korsangere til at være med. Forudsætningen er, at man selv har en node, at man har sunget ”Messias” tidligere, eller at man kan indøve korsatserne på egen hånd, idet der kun bliver en enkelt korprøve plus generalprøve forud for opførelsen. Bente Valentin Jørgensen leder en lille kerne af korsangere fra Cantemus, der sammen med solisterne udgør rygraden i koret.

Hvis man har lyst til at synge med, kan man henvende sig til lisettevestergaard@hafnet.dk  og blive skrevet op og få nærmere detaljer. Man skal helst melde sig til BEGGE aftener.


Vi håber, at et talstærkt publikum vil unde sig selv en stor musikoplevelse i kirken. Entre 100kr.

 

Mahler og hans tid: Søn. 28. okt.

Sidste år var Gustav Mahler jubilæum, hvor hans musik blev spillet overalt. AkadeMidt prøver at tegne et billede af Mahler ved at præsentere en kreds af hans mindre kendte samtidige kolleger og venner. Margit Legler, sanger og danser med speciale i historisk musik og gestik og Dr. Reinhold Kubik, musikvidenskabsmand, dirigent og pianist, har givet gæstespil over hele verden i kunsten at realisere sang-og skuespilteknik, scenebillede og kostumer i en overbevisende historisk tidsramme. De har bla undervist på Mozarteum og Internationale Händelfestspiele, Karlsuhe.

 

 

Parnaso Confuso, lør. 3. november kl 15 på Give Egnens Museum.

Parnaso confuso er en lille opera, der varer en times tid. En såkaldt “Festa Teatrale” for 4 sangere.

Gluck komponerede den til fejringen af kejser Joseph den 2.s bryllup. Det var kejserinde Maria-Theresias 4 døtre,den ældste 22 og den yngste 13 år, der sang rollerne og hendes søn ledede musikken fra klaveret.

Apollo beder de 3 muser om at yde deres ypperste for at fejre brylluppet og der opstår stor forvirring i Parnasset. Inden muserne har diskuteret færdig, hvordan de allerbedst kan lovprise denne store begivenhed vender Apollo tilbage og siger, at imens muserne diskuterede, er festen forlængst overstået!

Entre 100 kr, der dækker både museum og opera!

 

 

Kaffekantate

AkadeMidt OperaCafe: Bachs kaffekantate og Highlights fra Dido og Aeneas

Hvornårsøndag, 3. jun. 2012

HvorGive Bibliotek (kort)

BeskrivelseOperaCafé: Bachs Kaffekantate og Highlights fra Dido og Aeneas Søndag, 3. juni 2012 - 15:30 125 kr. Give Bibliotek Highlights fra operaen "Dido og Aeneas" og Bachs "Kaffekantate" kan opleves i Kulturhuset i Give. Operaen ”Dido og Aeneas” af barokkomponiste<wbr></wbr>n Henry Purcell blev i 2011 opført under varme og våde omstændigheder i Thyregod Badeland af Musikforeningen AkadeMidts ensemble. Forestillingen blev så vel modtaget, og mange gik forgæves efter billetter, at stykket nu genopføres i Give Kulturhus. Highlights fra operaen Dido og Aeneas kædes sammen af en fortæller, så publikum uden kendskab til operaen også kan følge med. I 1700-tallet kom kaffen til det nordlige Europa, og det blev ”in” at drikke kaffe. Man mødtes i byens ”kaffehuse” og lod sig se. Der var også musikalsk underholdning. I 1734 skulle J. S. Bach levere underholdningen på et af Leipzigs kaffehuse, og han komponerede til dette sin ”Kaffekantate”. Så når publikum har haft lejlighed til at indtage en velskænket kop kaffe i pausen efter Dido og Aeneas, vil ensemblet opføre J.S. Bachs "Kaffekantate". Kantaten er en sketch, en slags munter opera om kaffens fortræffelighed<wbr></wbr>er og rummer bl.a. arien med fløjteakkompagn<wbr></wbr>ement ”Ei! wie schmeckt der Coffee süsse”, der er en af Bachs smukkeste! De optrædende er: Anna Maria Wierød, sopran, Master fra Det Jyske Musikkonservato<wbr></wbr>rium 2009

Kulturmøde på Sporet' d. 10 juni i samarbejde med Odderbæk vandløbslaug.

-tag med på en dejlig vandretur ad Odderbækkens stisystem og mød musikken undervejs!

Start kl. 13.30 ved p-pladsen på Horsbjergvej.

Koncert i det fri med folkemusik ved Manny og Camilla skjærbæk, Jesper Madsen, ung lokal musiker der spiller egne kompositioner...og en lokal ung Pan, der spiler fløjte mellem træerne.

Turen slutter kl. 16.30

Medbring travesko og tøj der passer til vejret!

nærmere oplysninger fås hos Kurt Lundsfryd på 21795505

Kursustilbud 2011-2012:  

 Pyramidekursus i musikalsk legestue,  lærer Anna Wierød. Konsulent: Charlotte Møller Nielsen, cand. Music.ae.www.musikskabet.dk. 10 lektioner

 Sangundervisning for børneundervisere: Anna Wierød, master of music, fra det Jyske Musikkonservatorium. 10 lektioner     

 Sang og stemmetræning. Inger Wierød. Logopæd og diplomeks. i sang fra Det Jyske Musikkonservatorium. 10 lektioner

 Pyramidekursus i brugsklaver. 10 lektioner 

 Pyramidekursus i brugsguitar. 10 lektioner .   

 Blokfløjteundervisning for let øvede og øvede. Lærer: Annette Friisholm. 10 lektioner                      

 

PYRAMIDEundervisning  er et begreb AkadeMidt arbejder med, der dækker en undervisningsform, hvor vi udnytter hinandens kompetencer til gensidig læring og refererer til en konsulent, der er garant for undervisningens kvalitet og kontinuitet