Asylcenter Thyregod, Røde Kors

Thyregod asylcenter er et omsorgscenter. Her bor særligt sårbare asylansøgere med fx fysiske eller psykiske handicap, ofre for tortur, familier med andre alvorlige problemer samt uledsagede børn, der søger asyl med en anden voksen end deres forældre. Der er beboere fra bl.a. Irak, Kuwait, Iran og Afghanistan.

Det er vigtigt, at der sker noget for beboerne på centret. Her gør de frivillige en stor forskel.

Frivillige er med til at give beboerne en værdig, tryg og meningsfuld tid på asylcentret. De gør beboernes hverdag lidt nemmere, da ventetiden kan føles lang og hverdagen ensformig. Samtidig er de frivillige med til at åbne en dør til foreningslivet og det omgivende samfund og er på den måde med til at præge asylansøgernes tid i Danmark uanset om de får ophold eller ej. Frivillige er Røde Kors Asyls vigtigste ambassadører og bidrager til en øget viden om og forståelse for asylansøgernes situation og vilkår i Danmark.

Vi mangler altid flere frivillige til omsorgscentret– og meget gerne frivillige fra lokalområdet, som også kan være med til at åbne op til det lokale samfund og skabe kontakt mellem lokale borgere og asylansøgere.