29 nov
2022
  • Tirsdag, 19.00 – 21.00
  • Kirkehuset i Thyregod

Himlen over Thyregod

Vi forlænger efterårets streamede foredrag fra Aarhus Universitet med et live-foredrag. Det er vores egen "stjernefotograf", Anders Quist Hermann, som vil tage os med ud i universet og indvie os i sin passion og store hobby. Alle er velkomne. Kaffe m.m. kan købes for en tyver.

Rundtur i universet gennem en amatørastronoms teleskoper

Denne aften vil Anders Quist Hermann fortælle om stjernehimlen og vise egne billeder fra samlingen af astrofotografier, som alle er taget fra hans baghave i Thyregod.

Med et teleskop, et kamera og mange timers fotooptagelse kan man se langt dybere og mere detaljeret ud i universet, end med det blotte øje.
Vi vil arbejde os ud fra solsystemet til stjernetåger og fjerne galakser hundredvis af millioner af lysår herfra.

Anders vil krydre sine billeder med fakta om nogle af universets mange gåder, og du vil samtidig få indblik i teknikken bag astrofotografering og vil kunne se det udstyr, som benyttes til fotooptagelser af stjernehimlen.

Hvis vejret tillader det, kan der efter foredraget blive mulighed for at se nogle objekter gennem en astronomisk kikkert, det kunne fx være Saturns ringe, Jupiters måner eller månens mange flotte kratere.