25 mar
2023
  • Lørdag, 10.00 – 12.00
  • "Hytten ved Bækken" bag Center Thyregod

Affaldsindsamlingen 2023 - Vi gør Thyregod forårsklar!

Vi mødes i ”Hytten ved Bækken" bag Center Thyregod kl. 10. Tag hele familien med og få et par hyggelige og meningsfulde timer sammen. Efter veludført arbejde er der hygge ved hytten, hvor Borgerforeningen giver en øl/vand og en grillpølse.

Vi starter med at aftale ruter og hvornår vi samles igen. Der uddeles affaldssække og handsker/tænger før vi samler ind langs veje og stier.

Og så har Thyregod Skoles børnehaveklassebørn allerede tyvstartet om fredagen. De samler primært ind på skolens område, og for det kvitterer borgerforeningen selvfølgelig med en sodavand til børnene efter indsatsen.

Arrangeret af:
Thyregod-Vester Borgerforening
i samarbejde med Grønt Forum og Danmarks Naturfredningsforening

Om Affaldsindsamlingen 2023

Den 20. – 26. marts 2023 afholdes årets helt store Affaldsindsamling, hvor foreninger, virksomheder, skoler, dagtilbud, højskoler, gymnasier og mange flere går sammen og rydder naturen for al henkastet affald. Og I kan også bidrage! I Thyregod er det lørdag den 25. marts.

Ryd naturen for engangsemballage

Affaldsindsamlingen er en uge i marts, hvor man sætter fokus på henkastet affald i naturen, for affaldsproblemet er nemlig ikke til at tage fejl af. Ifølge Eurostat er vi et af de folkefærd i EU, der producerer mest affald per indbygger. Vi køber mere og mere take-away – eksempelvis bruger vi hvert år 130 millioner engangskopper. Mange af dem ender som affald i vores natur. Derfor sætter man igen i år fokus på engangsemballage, når man stimler sammen på gader, stræder, parker, strande – ja alle steder, man kan komme til – og rydder naturen for affald.